lauantai 8. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 8 Logrono - Ventosa

Aamu Logronossa aukeni sumuisena ja kuurosateisena. Matkaa kaupungin ulkopuolelle oli reilu kaksi kilometriä. Lähdin taivaltamaan sitä aamuhämärässä. Jonkin ajan päästä kadotin merkit ja niitä etsiessäni seuraani tuli ruotsalainen Helena, jonka kanssa jatkoimme eteenpäin. Kaupunki osuus oli haastava, kun merkit eivät aina löytyneet kovin helposti. Paikalliset avustivat meitä oikeaan suuntaan ja vihdoinkin pääsimme ulos kaupungista.
Logronon ulkopuolella oli kaunis ulkoilualue, jossa oli pieni järvi. Sumuisella järvellä uiskentelivat niin joutsenet kuin nokikanatkin. Pysähdyimme kahville puistossa olevaan kahvilaan ja tiemme erkanivat siinä.
Ennen Navarettea törmäsin mieheen, jolle lainasin rahaa, mutta joka osottautui myöhemmin kuulemieni tarinoiden mukaan huijariksi. Tästä tarkemmin reissun päällä kirjoittamassani blogissa. Ikävää, että tällaisia henkilöitäkin tuolla reissussa on, mutta pääosin ihmiset olivat ystävällisiä, luotettavia ja avuliaita. Ehkä tuon tarinan opetus oli se, että vaikka kuinka haluaisikin luottaa kaikkien ihmisten hyvyyteen, poikkeuksiakin mukaan mahtuu.
 Navarette oli kaunis kylä. Kävin siellä kahvilla ja hain hiukan evästä matkaan.
 Matkan varrella oli paljon viinitarhoja, joissa kypsyneet viinirypäletertut hehkuivat kauniina. Maisema oli muuttunut kokonaisuudessaan alkumatkasta. Maasto oli kumpuilevaa ja viinitarhat raidoittivat rinteitä.

Jo edellisenä päivänä olin päättänyt, että hyppäisin pois opaskirjan rytmityksestä ja jäisin Ventosaan. Halusin erottautua ns. pääjoukosta ja nautiskella hiukan pienemmistä paikoista. Matkaa Ventosaan kertyi hiukan vajaa kaksikymmentä kilometriä. Aamun sateisuus vahvisti päätökseni.
Majottauduin Albergue San Saturninoon, joka oli yksi ihanimmista albergueista koko matkalla. Astuin väsyneenä sisään alberguen ovesta. Kauniisti valaistussa ja sisustetussa aulassa soi rauhallinen gregoriaaninen musiikki ja tuoksui suitsuke. Minut otettiin lämpimästi vastaan ja reppuni kannettiin yläkertaan. Makuu- ja pesutilat olivat hyvät. Keittiö oli toimiva ja siellä oli kaikki tarpeellinen ruuanlaittoon. Takapiha ja oleskelutila olivat todella kauniita ja loivat rauhallista tunnelmaa. Pyykinpesu ja kuivaustilatkin olivat hyvät. Tämä oli täydellinen paikka ladata akkuja. Tapasin siellä taas myös brasilialaisen Marian, jonka kanssa ystävyystyimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti