sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 18 Bercianos del Real Camino - Mansilla de las Mulas

Hyvin nukutun yön jälkeen oli ihana lähteä kävelemään kuutamon valaisemaan aamuun. Tunnelma oli jotenkin satumainen ja koko päivän päässäni soi What a beautiful morning.
 El Burgo Ranerossa poikkesin kahvilla Hostal el Peregrinossa. Jos en paljon muuten ole oppinut espanjaa, niin kahvini osaan jo tilata melko hyvin. Ainakin paikan emännältä sain kehuja espanjastani. Sain myös kahvini lisäksi kaupan päälle yllättäen pienen palan tortillaa. Tämä ystävällisyys jaksaa aina yllättää ja lämmittää mieltä.
 Jos edellinen päivä oli mennyt vähän huonoilla mielialoilla, niin tänään tämä kaikki ystävällisyys ja auringon paiste valaisi päivää ja piristi mieltä. Pysähtelin melkein kaikilla mahdollisilla lepopaikoillan nautiskelemaan olostani, sillä mikä kiire tässä valmiissa maailmassa. 
 Matka Mansilla de las Mulakseen (reilu 26 km) sujui hyvin. Näin ensimmäisen kerran lähietäisyydeltä lammaspaimenen laumoineenkin. Vakuuttavaa työskentelyä, kuinka yksi ihminen koirineen saa ison lammaslauman kulkemaan oikeaan suuntaan.

Perillä päätin yöpyä Albergue El jardin del Caminossa. Paikka oli ravintolan yhteydessä. Makuu- ja pesutilat olivat ihan hyvät.
Illalla kävin kiertelemässä kaupungilla ja kävin myös tsekkaamassa linja-autoaseman ja aikataulut. Olin tehnyt päätöksen, että menisin aamulla bussilla Leoniin. Söin illalliseksi piirakanjämät, joita en ehtinyt päivällä syödä ja hain hiukan lisäevästä kaupasta. Olo oli aika väsynyt ja huominen kevennetty päivä tuntui olevan todella tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti