tiistai 18. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 15 Fromista - Carrion de los Condes

Yö oli levoton. Huoneemme takana oli toinen huone ja porukkaa lappasi pitkin yötä vessassa. Lähdin taas liikkeellee ennen seitsemää. Tänään sain ensi makupalan sendasta, maantien viereen rakennetusta pyhiinvaeltajien "polusta". Kuten totesin jo ylämäistä, että ne ovat helppoja taivaltaa pimeässä, niin sama koski sendaakin. Matka ja pitkät suorat eivät tunnu niin pahoilta, kun et näe pitkälle eteesi.
Tänä päivänä oli tarjolla vaihtoehtoisia reittejä. Senda reitti oli hiukan lyhempi, mutta päädyin kuitenkin "maisema"reittiin, vaikka joku sanoikin, ettei se ole kovin ihmeellinen. Eli Poblacion de Camposin jälkeen valitsin joen varsi reitin. Upeinta sillä matkalla oli varmasti tämä upea tupla auringon nousu. Muuten tie kulki pääosin peltojen keskellä Villoviecoon saakka. Tiellä kulki paljon traktoreita ja heiluttelin maanviljelijöille. Kauhean kotoinen olo.
Villoviecossa oli joen ylitys ja istahdin hetkeksi lepäämään. Toisella puolen jokea olisi ollut kahvila, mutta päätin hiukan keventää omaa reppuani välillä.
 Matka Villoviecosta Virgen del Rioon oli hiukan pienenpää polkua ja lähempänä jokea. Sitä oli kiva taivaltaa ja välillä istahtaa levähtämään joen rantaan.
Villacazar de Sirgaan saavuttaessa tien vieressä oli mukava levähdyspaikka. Hengähdin siinä hetkisen tylsän tieosuuden jälkeen.
Jatkoin sitten matkaa keskustaan ja kävin tutustumassa Santa Maria la Virgen Blancan kirkkoon. Siellä oli mm. tämä mielenkiintoinen "taulu" joka kuvasi Pyhän Jaakon elämää.
Tästä eteenpäin matka jatkui taas sendaa pitkin. Tylsää. Ajatuksenikin olivat jotenkin etukenossa. Ajattelin koko ajan vaan tulevaa, koska olin suunnitellut, että tänään pitäisin prinsessapäivän ja ottaisin yhden hengen huoneen paikallisesta luostarista. Mieleni kiiruhti kovasti eteenpäin, koska pelkäsin että kaikki huoneet olisivat täynnä. Mutta kyllähän se nyt olisi pitänyt tietää, että minulla siellä huone on, koska olin ajatuksissani "tilannut" sen jo etukäteen.
Santa Claran luostari oli heti kylän alussa. Olin siellä jo hyvissä ajoin. Huone maksoi 22 € ja oli vain minun käytössäni. Huoneessa oli jopa oma kylppäri, pyyheet ja petivaatteet. Niin luksusta. Sain myös hyvät neuvot kylän palveluista ja alberguen palvelutkin olivat käytössäni.
Kun olin saanut perusrutiinini tehtyä, lähdin kiertelemään kylälle. Kaunis paikka. Takaisin tullessani poikkesin luostarin lähellä olevassa kaupassa ja ostin kaikenlaisia herkkuja illan syömiseksi. Loppupäivän vietinkin sitten huoneessani nauttien yksinolosta ja herkuista. Ainoa huono puoli oli, että huoneessa oli tosi kylmä, mutta otin makuupussini lisälämmikkeeksi. Albergueissa selvästi läheisyys lämmittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti