maanantai 10. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 11 Belorado - Burgos

 Aamulla heräilin normi kuudelta, mutta makoilin lähemmäs seitsemää ja odottelin että muutkin heräilevät. No elonmerkkiä ei näkynyt niin pakkailin taas otsalampun valossa ja lähdin liikkeelle banaanin voimalla.
 No seuraavassa kahdessa kylässä ei sitten ollutkaan aamupalapaikkoja auki. Tosantoksessa sain sentään ihailla tätä kallioon rakennettua Eremita Virgen de la Penaa. Kaunis paikka ihan näin kaukaakin katsottuna.
 Espinosa del Caminossa sain sitten vihdoinkin aamiaista ja tapasin tuttuja. Ruotsalainen Helena oli paikalla ja brasilialainen Maria. Marian kanssa päätimmekin jatkaa yhtä matkaa Villafranca Montes de Ocaan saakka. Ehdimme käydä tuolla välillä mielenkiintoiset keskustelut maittemme samankaltaisuuksista ja erilaisuuksista.
 Villafrancassa minä hain sitten käsiini bussipysäkin ja jäin odottelemaan puoliltapäivin saapuvaa bussia. Muutama muukin vaeltaja siihen sitten ilmestyi. Olin aika tyytyväinen valintaani. Tiesin että nyt loppumatka kulkeminen omaan vauhtiin olisi realistista, en joutunut kulkemaan Burgosin esikaupunkialueen läpi ja muutama ylämäkikin oli nyt vähemmän kuljettavaksi.
 Burgosiin päästyäni suunnistin ensin katedraalille, joka oli hyvä maamerkki ja siitä Casa del Cupo Alberguelle pienen etsinnän jälkeen. Burgosin kaupunki oli suuri ja minun tutkimusretkeni kohdistui pääosin katedraalin ympäristöön. Kävin syömässä pyhiinvaeltaja lounaan (tattirisottoa, pihviä ja melonia) ja sitten suunnistin katedraaliin. Pyhiinvaeltajapassia kannattaa pitää mukana, koska sillä saa hyviä alennuksia museoihin yms. Tännekin pääsi puoleen hintaan, toki tällä kertaa minut tunnistettiin pyhiinvaeltajaksi ilman passia.
 Katedraali oli aivan huikaisevan kaunis ja upea sisältä, toki myös ulkoa. Sieltä sai äänitteen, jossa kerrottiin katedraalin eri osista ja ihan perusasioiden kanssakin viivyin katedraalissa pari tuntia. Jos mielenkiintoa olisi riittänyt olisi voinut kuunnella tarkentavia kertomuksia. Loppuvaiheessa alkoi tulla kauneusähky. Liika on liikaa kauniita esineitäkin. Suosittelen kuitenkin käymään täällä, jos Burgosissa käytte. Tämän kaiken jälkeen olin niin naatti etten sitten jaksanut käydä kuin kaupassa ja nautiskella italialaisen jäätelön.
Albergue oli isoudestaan huolimatta todella mukava. Kerrossängyt oli jaettu väliseinillä neljän sängyn blokkeihin, jokaisessa sängyssä oli oma yövalo, kylpytilat olivat järkevät ja oleskelutilat riittävät. Kaikki tarvittava löytyi. Tapasin täällä taas tuttuja, jotka olivat päätyneet saman kaltaiseen bussivaihtoehtoon kuin minäkin. Tämä päivä oli siis melkein lepopäivä vaikka kahden päivän matkan eteninkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti