sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 20 San Martin del Camino - Astorga

 Nukuin yön hyvin ja heräilin vasta seitsemältä, kun muutkin alkoivat heräilemään. Liikkelle lähdin aurinkoisin mielin, mukanani Amelian antamat hedelmät ja lämpimät matkaan toivotukset. Aamu oli kylmä, mutta aurinkoinen.
Hospital del Orbigon sillan luona pysähdyin aamiaiselle tai oikeammin brunssille. Tällä kyllä jaksaa taas pitkän matkaa. Jäin kyllä kaipaamaan noita maitokahveja, herkullisia tortilloita ja appelsiinimehuja. Tosin mikä estää niitä tekemästä kotonakin.
Seuraavaksi olikin sitten Puente de Orbigo yksi pisimmistä ja parhaiten säilyneistä silloista 1300-luvulta. Siihen liittyy myös tarina turnajaisista vuodelta 1434, kun Leonin ritari haastoi sillalle tulevat ritarit ja voitti vaaditut 300 taistelua. Naisen vuoksi kuinkas muutenkaan.
 Hospital del Orbigon jälkeen maisemat alkoivat taas muuttua. Ylä- ja alamäkeä sekä taas pikkuhiljaa vihreämpää ja metsäisempää. Tämä hauskainen muistomerkkikin löytyi erään maatilan jälkeen.
Ennen Astorgaa oli vielä muistomerkki Santo Toribiolla. Sieltä oli ihan huikeat näköalat Astorgaan. Jotenkin muutenkin oli tänä päivänä olo niin rakkaudellinen.

Matka jatkui tiukalla alamäellä ja sitten läpi asuinalueiden. Astorgaan saavuttaessa oli todella tiukka ylämäki. Meinasin vallan hyytyä. Kuljin läpi kaupungin nähtävyyksiä ihaillen. Kaupungin katedraali oli niin kaunis, että melkein itketti. Pienen etsinnän jälkeen löysin katedraalin läheltä albergue St Javierin. Ihana lautalattiainen rakennus. 
Perusrutiinien jälkeen kävin kaupungilla pyörähtämässä ja koska ravintolasta ei edes hampurilaispaikasta saanut vielä ruokaa hain mikrolasagnen ja palauduin albergueen. Tapasin hierojan, joka oli käynyt opiskelemassa metsätaloutta Seinäjoella. Filippiiniläis - italialaistuttavanikin olivat taas saavuttaneet minut ja pääsimme vaihtamaan kuulumisia. Tämä olikin viimeinen kerta, kun näimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti