keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 6 Estella - Los Arcos

 Aamulla taas reippaana matkaan ja ensimmäinen pysähdys oli aamuhämärissä Irachessa, jossa on lähde josta saa sekä vettä että viiniä. Toki sitä viiniä nyt piti maistaa juomapullon korkillinen, kun muuta kippoa ei ollut. No lopun päivää vesikin sitten maistui viiniltä. Ihana kuitenkin tämä paikallisten anteliaisuus.
 Irachen luostarikin näytti kauniilta aamun sinessä. Irachen jälkeen alkoi kipuaminen kohti Villamayor de Monjardinia ja kuinkas sattuikaan niin päässä soi Over the hills and the far away. Tämä biisi pisti puhtia askeliin ja taisin tanssahdellakin välillä.

 Azquetassa pysähdyin hetkeksi lepuuttamaan hartioitani ja jalkojani. Siellä sain heti seurakseni pari kissakaveria.

Villamayorissa pidin pidemmän tauon kolmen tunnin kulkemisen jälkeen. Villamayorista olikin sitten 11 kilsan "tietön "taival kohti Los Arcosia.
 Tänään oli ensimmäinen päivä, kun aloin pohtia kuinka paljon oikein jaksan kävellä ja salliiko moraalini bussin käyttöä. Ajatus 30 kilometrin päivämatkoista ei oikein houkuttanut.
 Villamayorin ja Los Arcosin välillä ei tosissaan pitänyt olla juuri mitään, joten oli todellinen yllätys kun jossain puolenvälin paikkeilla ilmestyi tällainen pop-up baari. Kyllä mehujää vaan maistui hyvältä siinä lämmössä. Paikalla pauhaava discomusa tosin pisti vähän hymyilyttämään.
 Kaikenlaisia vaelluskumppaneita meille sattui matkan varrella, kuten vuohia. Los Arcosissa olin jo yhden aikaan ja söin lounaan. Mietin mitä teen jäänkö vai jatkanko Sansoliin, joka vaikutti tosi pieneltä paikalta. Pitkän harkinnan jälkeen päätin jäädä ja vastoin intuitiotani seurasin Etelä-Korealaista ryhmää läheiseen Isaac Santiago albergueen. Pitäisi vaan seurata omaa mieltään paikka oli makuutiloiltaan ahdas ja kylpytilatkin aika pienet. Piha tosin oli kaunis.
Iltapalaksi väsäsin Katin pyhiinvaeltaja pastan ja siihen kyytipojaksi San Miguelia. Kyllä maistui hyvältä ja mielikin piristyi. Illalla mietitytti kuinka mahdan jaksaa seuraavan päivän, mutta päätin suosista vaan valmistautua pidempään päivään. Ilmankin oli luvattu viilentyvän. Tänään kilometrejä kertyi 21.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti