lauantai 15. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 13 Hornillos del Camino - Castrojeriz

Aamulla ensimmäiset lähtivät liikkeelle jo puoli kuudelta. Itse vielä huilailin ja odottelin seuraavaa "aaltoa". Liikkeelle pääsin seitsemän jälkeen. Alku oli kevyttä. Toki mukaan mahtui kovempiakin nousuja, vaikka suht tasaisella mesetalla jo olimmekin. Tänä aamuna auringon nousu oli mitä kaunein. Taivaan värit vaihtelivat auringon noustessa.
Tällä alueella näkyi tavallisten ristien sijaan paljon Tau-ristejä. Opaskirjan mukaan se kuvaa suojaa pahaa ja sairautta vastaan. Sen voimaa on käytetty parantamisessa. Tämä risti näkyi myös joidenkin pyhiinvaeltajien kaulassa. Itselle se jostakin syystä myös muodostui merkitykselliseksi ja koin sen parantavan rakkauden symbolina.
San Bolissa oli albergue, mutta muuta siellä ei sitten ollutkaan. Jatkoin matkaa Hontanasiin, joka pitkän odottelun jälkeen tupsahti yllätten eteen. Kun aiemmin kylät olivat usein mäen päällä, täällä ne sijottautuivat välillä myös laaksoihin. Tämä oli kaunis possunhajuinen kylä. Poikkesin kahvilla ja tortillasämpylällä. Jossa taas riitti vatsan täytettä.
Matka jatkui ihanaa mäen reunusta. Kivistä tehdyt aidat olivat kauniita. Päivä oli muutenkin kaunis ja koska päivän kävelymatkakin oli vain kaksikymmentä kilometriä, matka taittui kevyesti.
San Antonion rauniot olivat mykistävät. Siellä oli partainen mies kukin koristellun pyöränsä kanssa, tutkailemassa tai jättämässä viestiä raunion koloihin.
Jos rauniot olivat upeat, niin hetken päästä aukeava näkymä sai vasta henkeni salpautumaan. Edessä aukeava Castrojeriz ja mäen päällä olevat linnan rauniot näyttivät huikaisevilta. Täytyi oikein istahtaa kiviaidalle niitä vähäksi aikaa ihailemaan.
Castrojerizin ympäristö oli rakennuksineen muutenkin upea. Kylän reunalta oli noin 1,5 kilometriä San Estebanin alberguelle, johon minä majotuin. Hyvä perusalbergue, kunhan oli ensin jaksanut kivuta portaat ylös. Talon edessä oli mukava terassi ja kylän aukio palveluineen ihan rakennuksen edessä.
Illalla kävin nautiskelemassa pizzan ja lasin viiniä läheisessä ravintolassa. Sen jälkeen istuskelin terassilla kirjoittamassa päiväkirjaa ja ihailemassa auringonlaskua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti