maanantai 24. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 23 Riego de Ambros - Cacabelos

 Lähdin taas ajoissa aamulla liikkeelle ja otsalampun valossa rämpimään alamäkeä kohti Molinasecaa. Rinne oli vedensyömä, kivikkoinen ja jyrkkä, mutta kun oli tarpeeksi varovainen niin hyvinhän siitä selvisi. Maisemat olivat upeat. Tosin ei niitäkään nähnyt ennen kuin loppumatkasta, kun aamu alkoi sarastaa.
 Molinaseca oli todella kauniin näköinen kylä. Poikkesin sillanpielessä olevaan kahvilaan aamupalalle. Siitä matka jatkuikin sitten kävelytietä ja rinteen päällä otin tiereitin Ponferradaan. Olimme edellisenä iltana pohtineet reittivaihtoehtoja ja alberguen isäntä totesi, että Campon kautta kiertävällä reitillä ei ole mitään nähtävää. Osa porukasta meinasi ottaa myös bussin Ponferradassa, jolloin pääsisi esikaupunki alueiden ohi,
 Tiereitti Ponferradaan ei ollut lainkaan niin paha kuin kuvittelin ja itse kaupunkikin linnoineen ja kirkkoineen vaikutti todella kivalta. Muutamiin turistikuviinkin taisin taas päästä. On se niin hienoa olla nähtävyys.
 Keli oli hyvä ja maisemat ihan ok. Ponferradan kaupunki oli kaunis ja istuskelin hetken aikaa aukiolla ja nautiskelin eväistä. Uusi kynäkin täytyi matkamuistokaupasta hakea, kun vanha oli hukkunut johonkin. Sillan jälkeen otin vahingossa puistoreitin. Se oli ehkä hiukan pidempi, mutta miellyttävä.

Koko päivän kulkureitit olivat aika asfalttivoittoisia ja se tuntui jaloissa. Muutenkin piti olla skarppina liikenteen kanssa. Fuentes Nuevassa poikkesin cokiksella ja suklaalla ja Camponarayassa bongasin isomman kaupan ja kävin täydentämässä varastojani. Kylään päästyäni istuskelin ja evästin hiukan. Veto alkoi olla aika poissa ja ajatus prinsessayöstä alkoi itää mielessä.


Kuten aina uskon merkkeihin, niin matkalla oli sopivasti Hotel Villa de Cacabelloksen mainoksia. 36 €/ yö sisältäen aamiaisen. Kuulosti aika hyvältä. Loppumatka sujuikin sitten reippaasti omasta hotellihuoneesta haaveillen. Päässä soi Jouluyö, juhlayö, kiitos edellä kulkevan seurueen. Hotelli oli hiukan sivussa reitiltä, mutta löysin sinne aika hyvin. 
Hotelli ylitti kaikki odotukseni. Olen ollut huonommissa hotelleissa yli 100 €/yö. Huone oli iso ja siisti. Kylppäri oli aivan luksus spesiaalisuihkuineen. Palvelu oli käsittämättömän hyvää. Kun sain taas perusrutiinini hoidettua lähdin käymään kaupassa ja sitten vaan löhöilin ihanassa huoneessani ja katselin telkkaria ja kirjoittelin päiväkirjaa. Niin luksusta. Suosittelen tätä hotellia kaikille, jotka sielläpäin liikkuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti