maanantai 24. marraskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Päivä 21 Astorga - Rabanal del Camino

Aamulla heräilin puoli seitsemän aikaan ja lähdin vesisateeseen taivaltamaan. Murias de Rechivaldossa päätin nauttia aamupalaa. Löysin kahvilan ja siellä oli väkeäkin, mutta ovi oli lukossa. Yksi asiakkaista vinkkaili takapihalle päin ja sieltä pääsikin sisään. Kahvilanpitäjä ei halunnut märkiä kuraisia asiakkaita likaamaan kahvilaansa, niin kamat jätettiin ulkovarastoon ja takakautta sisään kahvilaan. Paikan tarjottavat näyttivät niin herkullisilta. Omistaja oli juuri puristamassa appelsiini-vihannesmehua, kun tulin sisälle. Kävi ilmi, että paikka suosi luomua ja muuten puhtaita raaka-aineita. Otin palan todella herkullista kinkku-tomaattitortillaa ja tietysti kupin kahvia. Samalla omistaja piti meille "esitelmää" sokerin haitoista ja kehui meitä, jotka emme kahvissamme sokeria käyttäneet. Sokerin käyttö näytti yleisesti olevan aika runsasta.
 Vaikka kahvila oli hieno, matkaa sateessa oli vaan jatkettava. Santa Catalinaan olikin sitten taas jo nousua. Kylän ulkopuolella oli vanha mies sateenvarjonsa alla laulelemassa ja viheltelemässä pyhiinvaeltajien iloksi ja kyllä se piristikin mieltä. Tähänkin kylään pysähdyin hetkeksi aikaa kuivattelemaan ja juomaan appelsiinimehua. Tosin kahvilat olivat kylmiä, eikä siellä mikään ehtinyt kuivumaan. No ainakin isoimmat vedet tippuivat pois.
 Seuraavaan kylään El Gansoon oli matkaa viitisen kilometriä. Siellä pysähdyin Cowboy baariin ja nautin siellä kuuman teen edes hiukan lämmetäkseni. Takkini vedenpitävyys oli pettänyt, joten olin yläkropaltani aivan litimärkä. Näköjään coretexin tehokin vuosien mittaan häipyy. Takki oli toki jo 14 vuotta vanha.
Rabanal de Caminoon olikin sitten kiva ylämäki, joka otti aika koville. Taisi kuitenkin säästä johtuen vaan tuntua pahemmalta kuin oli. Päädyin hetken pähkimisen jälkeen Albergue Pilariin. Se maksoi vain vitosen ja vaikutti ihan kivalta pikku ulkobaareineen. Monesti valitetaan, että suihkuista tulee vain kylmää vettä. Näin minulle ei käynyt reissussa kertaakaan, mutta täällä tuli vain kuumaa vettä, kunnes saimme isännän apuun.  
Iltapäivällä sade hiukan hellitti ja kävin tutkailemassa tätä hienoa kivikylää. Hain pientä syömistä ja palasin takaisin albergueen. Oleskeluhuoneen takkaan oli tehty tulet joten otin lasin viiniä ja oliiveja ja menin sinne kirjoittamaan päiväkirjaa. Kuudelta alkoi ulkorakennuksessa konsertti, joka oli aivan upea. Kaverit soittelivat klassikoita ja espanjalaista musaa. Kuuntelin välillä tippa silmässä ja välillä hymy huulilla. Olin aivan jäässä ja konsertin jälkeen könysin petiin lämmittelemään. Ysin aikaan kaverit alkoivat soittaa uudestaan yleisön pyynnöstä ja siellä oli aika iloinen meno päällä. Olin niin jäässä, että nautin tästä toisesta osuudesta petissä, vaikka kovin olisi tehnyt mieli mennä mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti