perjantai 10. tammikuuta 2014

Rakkaudesta ruokaan

Ruuanlaitto on ihanaa, mutta syöminen vielä ihanampaa. Kuulun sukuun, jossa on syöty aina sopivan tilaisuuden tullen ja hyvää ruokaa tehdään ja paljon. Niinpä minullekin on tuossa vuosien varrella kertynyt suuri määrä erilaisia reseptejä ja reseptikirjoja. Tykkään laittaa ruokaa, mutta viime vuosina työ on haitannut harrastustoimintaa ja ruuanlaitto on monelta osin keskittynyt viikonloppuihin ja mitä nopeasti nyt saa laitettua. Reseptit lähinnä omasta päästä, kuten siskollani on tapana sanoa. Vuorotteluvapaani yhtenä tavoitteena onkin käydä läpi reseptivarastoni, kokkailla sieltä uusia tuttavuuksia, ajan kanssa ja rakkaudella. Jos vielä saan hyviä ystäviä maistelemaan kanssani ruokia, niin aina parempi.

Ennen joulua kokeilin ekaa kertaa saaristolaisleivän leipomista ja jouluksi niitä tulikin pyöräytettyä useampia. Eri reseptejäkin kokeilin ja tykästyin Tyrniä ja tyrskyjä -blogista löytämääni ohjeeseen, jota tosin itse hiukan varioin käyttäen nesteenä appelsiinimehua. Tänä aamuna pyöräytin taas pari leipää viemisiksi ystäväni synttäreille. Vuokani olivat liian pienet ja osa leivästä valui uunissa yli, mutta ei se makua haitannut. Lämmin saaristolaisleipä ja siihen päälle sipaus voita maistui äsken kotiin tullessani aivan taivaalliselta.

Tällä viikolla tein taas omasta päästä kokeilun, kun törmäsin kaupassa kookosmaitoon ja mietin, mitä siitä tekisin. Tein kanakastikkeen kookosmaidolla ja hyvää siitä tuli. Tandoorimausteeni oli hiukan tuitsakkaa, mutta omaan makuuni lopputulos oli sopivan tulinen. Mitä siihen sitten tuli:

400 g broilerfilettä
porkkanaa, sipulia, paprikaa (n. 1 kutakin)
2 dl kookosmaitoa
tandoorimaustetta, curryä yms.
Paistoin broilerin ja kasvikset kookosöljyssä pannulla. Heitin mausteita myös tässä vaiheessa mukaan. Sitten vaan kookosmaito päälle ja annoin sen muhia riisien kypsymiseen saakka pannulla. Toimi.

Tänä vuonna pitää panostaa ehkä hiukan ruuan ulkonäköönkin niin saan kuvia tänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti