sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Naisten välisestä ystävyydestä

Vietin viikonlopun Himoksella, seurana Snow babies, ryhmä naisia joista osa tunsi toisensa pitkältä aikaa ja osa oli täysin uusia tuttavuuksia. Miten mielenkiintoisia keskusteluja voikaan kehkeytyä naisten kesken, joiden elämän tilanteet ja taustat voivat paljonkin poiketa toisistaan. Välillä tunnelma veti vallan vakavaksi, välillä kikatettiin kippurassa lattialla ja välillä ilmaantui mitä upeampia tanssikuvioita ja poseerauksia. Takuu varmasti muodostui myös uusia ystävyyksiä.


Tämä reissu pisti taas pohtimaan, mitä minun ajatusmaailmassani kuuluu naisten väliseen ystävyyteen. Omaan käsitykseeni ystävyydestää kuuluu luottamus siihen, että toinen on olemassa pitkistä välimatkoista tai pitkistä ajoista, ettei olla yhteydessä huolimatta. Kun taas nähdään, on kuin edellinen tapaaminen tai juttelu olisi ollut eilen. Aina voi luottaa, että apua saa tarvittaessa. Elämän tilanteet ovat niin erilaisia ja joskus ollaan päivät pääksytykseen yhdessä ja joskus viiden vuoden tapaamattomuus hurahtaa ohi niin, ettei huomaakaan. Toki on tärkeää että ystävyyttä ylläpidetään, kuten aiemmassa kirjoituksessani totesin koskaan ei tiedä koska on se viimeinen päivä, joten elämästä pitää nauttia.


Naisten väliseen ystävyyteen kuuluu ehdottomasti hyvä ruoka. On se sitten pikaiset kahvittelut tai teeilta tai viikonlopun megamässäilyt, ruoka on oleellinen osa ystävyyttä. Viikonloppuna tuli taas todistettua, että kyllä se ruoka vaan on hyvää. Ja tietysti rakkaudella tehtyä. Ja aina oppii myös uutta. Tällä kertaa opein kuinka helpolla pääsee, kun ruuan valmistelee hyvin etukäteen.


Puhuminen on tärkeää. Ilojen, surujen, kokemusten jakaminen. Jakaminen helpottaa omaa oloa ja yleensä ystävältä löytyy viikon vinkki tai rohkaiseva sana. Ystävät voivat palauttaa myös villinä juoksevan mielikuvituksen ja uskomukset takaisin maanpinnalle. Naisina kun välillä ryvemme siellä kaivossa tunteinemme ja välillä taas kaikki on loistavasti.

Naisten välinen ystävyys on luottamusta ja iloa, yhteistyö- ja avunantosopimuksia, yhdessäoloa ilman paineita, keskusteluja, maittavaa ruokaa, yhdessä tekemistä ja paljon muuta.

1 kommentti:

  1. Tulin vaan sanomaan, että lueskelen. En osaa oikein kommentoida mitään, mutta tekstiäsi ahmin. Kiitos ♥

    VastaaPoista