sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kevo päivä 1 Sulaoja - Geavvogeašláttu 15.8.2016

Vihdoinkin päästiin tähän kauan odotettuun reissuun. Vaellusta edeltävä yö yövyttiin Kenestuvilla. Otettiin kuljetus Sulaojalle niin auto oli sitten kätevästi odottamassa, kun tulimme takaisin. Aamu oli hiukan pilvinen ja viileä ja matkajännitys kutisi vatsanpohjassa, kuinka tämä reissu nyt sujuu.
 Ensimmäisenä etappina oli Suomen suurin lähde, joka oli ihan Sulaojan läheisyydessä. No tietysti valitsimme väärän reitin ja jouduimme palaamaan luontopolkua takaisin Sulaojalle päin. Eli lähde löytyy oikeanpuoleisesta haarasta. Kauniin vihreät väinönputket koristivat lähteen rantaa ja tottakai täytimme juomapullomme lähteestä, joka on saamelaisten vanha pyhäpaikka ja sen vedellä on uskottu olevan parantavia vaikutuksia. Veden alla loistavat turkoosit kivet vaikuttivat aika mystisiltä.
Luopmošjohkalla pysähdyttiin paistamaan makkarat ja siitä matka jatkuikin hienoa järven ylittävää kannasta pitkin. Välimatka seuraavaan taukopaikkaan oli 10 kilometriä, mutta ihan hyviä lepäilypaikkoja tältäkin väliltä löytyi. Mikä se oli näitä maisemia ihaillessa.
Ruktajavrilla takki alkoi olemaan jo aika tyhjä. Aurinko pilkisteli pilven raosta. Istuttiin taas hetkeksi alas paistamaan makkaraa ja punnitsemaan tilannetta. Päätettiin kuitenkin jatkaa matkaa vielä kolme kilometriä seuraavaan taukopaikkaan.
Viimeinen kolme kilometriä meni kuitenkin yllättävän kepeästi eikä ottanutkaan kuin 45 minuuttia. Maasto oli koko matkalla aika hyvää hiekkaista polkua. Paikoitellen hiukan kivisempää.
Kauniille paikalle saavuttiinkin. Pistettiin leiri pystyyn puron rantaan ja käytiin nauttimassa iltateet järven rannalla. Yksi rohkelikko kävi iltauinnilla. Ranta oli kyllä siihen tarkoitukseen ihan loistava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti