sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kevo päivä 3 Fiellogahjohka - Gamajotnjálmmeluoppal 17.8.2016

 Aamu Fiellun putouksella oli kaunis. Aamupalan jälkeen käytiin ihailemassa putousta hieman lähempää. Kaunis sateenkaari koristi muutenkin upeaa paikkaa. Sumu kasteli mukavasti kohtuu etäällekin putouksesta.

Fiellulta matka alkoi jyrkällä ylämäellä ja sitten hiukan loivemmalla ylämäellä Guivin risteykseen saakka. Paikoitellen polku oli aika kivikkoista. Toki kivistä oli hyötyäkin, koska 9,5 kilometrin matkalla ei oikein muita taukopaikkoja ollut. Kivennokassa oli hyvä istuskella. 


 Roajášjávrille laskeuduttiin mäntypuiden katveeseen. Maisema muuttui täysin. Alhaalla oli mukava taukopaikka, jossa lounastimme ja vilvoittelimme varpaita joessa. Pian taukopaikan jälkeen oli reissun toinen kahlaamo, joka olikin jo hiukan haasteellisempi. Vettä oli enemmän kuin aiemmassa ja virtaus oli kova. Itse noin metri kuuskymmentä senttisenä selvisin kastelematta alushousujani, mutta aika liki oli. Vähän kyllä nuo ylitykset ovat jännittäneet.
 Sitten taivallettiin hetki mukavassa koivikossa ja hätyytettiin riekko pesuekin liikkeelle. Illan suussa saavuttiin  Gamajotnjálmmeluoppaliin. Heti vieressä oli seuraava kahluupaikka. Päätettiin jäädä siihen yöpymään. Koivikosta huolimatta ei paikalla ollut kauhesti ötökkää. Käytiin "uimassa" ja hakemassa valmiiksi naruja joen toiselta puolelta seuraavan päivän ylitykseen. 

 Illalla istuskeltiin nuotiolla ja nautiskeltiin hiljaisuudesta. Pilvet heijastivat lampaita viereiseen järveen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti