keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Matka Santiago de Compostelaan: Matkavalmisteluja

Matkavalmistelut etenevät kovalla tohinalla. Tuo kasa pitäisi saada mahtumaan mukaan. No kissa menee hoitolaan, ei ainakaan vielä ollut reppuun livahtanut. Tavarat mahtuivat Haltin reppuun ja Retki Trek Light juomavyöhön. Ulkopuolella on tällä hetkellä vain kamat, jotka meinaan laittaa päälle eli katkaistavat housut, t-paita, ohut takki, coretex-takki, vaelluskengät ja tietysti alusvaatteet. Repun ja vyölaukun yhteispaino oli nyt 9,2 kiloa. Siihen sitten juomaveden paino vielä päälle. No matkan varrella paino tulee kyllä kevenemään.

Mitä olen sitten mukaani pakannut (sulkeissa miten käytännöössä kyseisiä tavaroita tarvitsin):
- Lentoliput, passi ja pyhiinvaelluspassi (ihan ehdottomat mukana)
- Kamera & laturi (Otin noin 1400 kuvaa, joten minulle tärkeä. Tietysti jos kännykässä hyvä kamera ajaa saman asian)
- Kännykkä & laturi (Itselle kännykkä tärkeä yhteydenpitoon kotiin. Päivät pois päältä. Matkassa oli myös niitä joilla ei kännykkää lainkaan ollut)
- GPS (kätköilijän perustarvike, jota en sitten käyttänyt kertaakaan)
- Coretextakki ja -housut (Ehdottomia sateisella säällä, vaikka nekin pettivät kovimmissa sateissa.)
- Katkaistavat housut (Ihan ehdottomat. Aamulla viileä, päivällä kuuma. Helppo vaihtaa asustusta)
- 2 x t-paita (Kumpikin käytössä parin päivän sykleissä. Lopussa pyykit kuivuivat huonosti niin ihan ehdotonta olla kaksi)
- ohut takki (melkein kuin fleece muttei ihan. Päivittäisessä käytössä aamuin illoin ja välillä päivälläkin)
- pitkähiainen urheilupaita (keskilämpöisinä päivinä tosi hyvä sekä sadepäivinä coretexin alla)
- pitkät kalsarit (Käytin muutamana päivänä. Lähinnä coretexhousujen alla)
- 3 x ohuet pikkuhousut (Sopiva määrä.)
- 3 x coolmax alussukat + 2 x merinovilla päällyssukat (Toimivat ja määrä sopiva. Yhdet coolmax sukat olivat lähinnä iltakäytössä, mutta yhden kerran jouduin etenemään yksien sukkien kanssa, kun muut märkiä. Toimi niinkin.)
- 2 x urheilurintsikat (Toiset vaellus ja toiset iltakäytössä. Näin sain kehitettyä hyvän kierron, että ehti pesemään)
- legginsit ja lyhythiainen tunika (Ilta ja yö käyttöön. Käytössä joka päivä, paitsi kun pesussa)
- villasukat (Ihan ehdottomat iltaisin. Albergueiden lattiat tosi kylmiä)
- vaelluskengät (Minun rakkaat vaelluskenkäni olivat aivan maailman parhaat. Ei yhtään rakkoa koko reissussa ja käytössä joka päivä.)
- kevyet lenkkarit (leveä lesti ja takaosan saa lintattua niin, että toimivat pistokkaina. Nämä olivat käytössä pääosin iltaisin ja pari kertaa kaupunkikävelyssä.)
- kesämakuupussi + mikrokuitumakuupussi (Aluksi olin sitä mieltä että mikrokuitumakuupussi on ihan turha, mutta loppujen lopuksi se oli ihan tarpeen. Nukuin siinä ja toinen makuupussi tai viltti peittona. Siinä oli enemmän leveyttä niin mahtui kääntyilemään)
- pikkupyyhe (Ihan ehdoton)
- iso huivi (Käytin pääosin tyynyliinana/lakanana, mutta näin myös hyviä sovelluksia, kun käytettiin mekkona ja laukkuna.)
- puffi-huivi, pipo, lippis, hanskat (Aamut olivat kylmiä, joten kaikki nämä olivat käytössä ajoittain)
- puhallettava niskatyyny (Toimi minulla. Valitettavasti hajosi puolen matkan jälkeen.)
- istuinalusta (Oli paljon mukavampi istuskella kivillä ja pientareilla tämän päällä. Etenkin aamupäivisin paikat olivat märkiä ja kylmiä.)
- ensiaputarvikkeet (laastari, idealside, puhdistuspyyhe, Traumel, homeopaattisia aineita, Buranaa, magnesiumia, glugosamiini+MSM, kurkkutabletit, Imodium, rakkoehkäisyvoide ja silikonisidos, Panadol hot)  (Itse käytin Traumelia, homeopaattisia aineita, buranaa ja vitamiineja sekä kurkkutabletteja. Rakkoehkäisyvoidetta laitoin pari kertaa. Laastaria ja silikonisidoksia jakelin sitten muille, jotka kärsivät rakoista.)
- kosmetiikka (shampoo, hoitoaine, Marseille-saippua, dödö, aurinkovoide, kasvovoide, jalkavoide, hammasharja/-tahna, siteet, huulirasva, kampa, kynsiviila, pikkusakset) (Kaikki käytössä)
- hakaneuloja (Hyviä pyykin ripustamiseen niin narulle kuin reppuun.)
- pieni rulla ilmastointiteippiä (Tällä korjattiin housuni, opaskirja, vyölaukku sekä yhden naisen kenkä)
- 4 hakasta (Tavaroiden kiinnittämiseen repun ulkopuolelle. Käytin näistä yhtä, koska kaikki kamat mahtuivat reppuun ja eväs pussit yleensä sidoin reppuun kiinni)
- silmälaput + korvatulpat (Korvatulpat itsellä käytössä kerran. Eivät toimineet minulla niin hyvin, että olisi ollut hyötyä. Moni käytti jatkuvasti.)
- littanaan laitettava kannellinen kulho + lusikka, haarukka, veitsi yhdistelmä (muovinen) (Käytin muutamaan otteeseen, kun kokkasin itse tai söin matkan varrella esim. tonnikalaa. Kaikissa albergueissa ei ollut keittiötarvikkeita.)
- WC-paperia + nenäliinoja (Olivat käytössä.)
- muistokivi Haltilta Rautaristille vietäväksi (Sinne se jäi rautaristille.)
- aurinkolasit ja kotelo (Käytin pari kertaa, mutta kun eivät istuneet hyvin päähän niin aika turhat.)
- opaskirja (John Brierley: A Pilgrim's guide to the Camino de Santiago) (Käytössä jatkuuvasti, myös päiväkirjana) ja Espanjankirja (Melko turha)
- patukoita + dexal-jauhe (jäämiä edellisiltä vaelluksilta. Käytin pois.)
- otsalamppu (Ihan ehdoton sekä aamun kamojen pakkauksessa, että aamulla kävelemään lähtiessä. Kahdeksaan saakka oli melko pimeää.)
- pikkuvihko ja kynä (Käytössä päivittäin)
- 2 vesipulloa (Toinen ihan turha. Pari päivää että tarvi kahden vesipullon reserviä ja silloin olisi voinut ostaa toisen kaupasta.)
- kävelysauvat (Ihan ehdottoman hyvät)
- Kelan Eurooppalainen sairasvakuutuskortti ja matkavakuutuskortti (En tarvinnut, mutta varmasti ehdoton olla mukana.)
- Visa (Maksoin pari hotelliyötä kortilla ja sitten nostin rahaa kerran.)
- Rahaa (Käteistä pitää olla aina mukana.)
- Rahavyö arvotavaroille (Ylimääräiset rahat ja paluulentolippu kulkivat täällä)
- Pikkukassi + kukkaro (Kätevä ottaa mukaan illalla, kun lähti syömään.)

Eli kyllä sitä kamaa aikalailla kertyi. Päivittelen blogia reissun jälkeen kuinka tarpeellisia ne olivat. Suurin osa tavaroista on pakattu vielä muovipusseihin. Repussa on kuitenkin myös sadesuoja, joten tavaroiden pitäisi pysyä kuivana sateen sattuessa. Tällä hetkellä ennusteet näyttävät suht hyviltä. Alkumatkan päivälämpötilat ovat yli 20 astetta. (Repussa olevat kamat pysyivät pahoissakin sateissa kuivana.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti