perjantai 29. elokuuta 2014

Matka Haltille: Päivä 6 Kuonjarjoki - Kilpisjärvi

Aamulla keli oli suht mukavan puolipilvinen. Aamutoimien jälkeen suunnattiin kohti Saarijärveä ja sovittiin, että siellä harkitaan jäädäänkö sinne vai jatketaanko Kilpisjärvelle. Saarijärvelle tiputeltiin reilussa kolmessa tunnissa. Vesikin oli laskenut sen verran, että kaikista joista pääsi yli vaelluskengillä. Minä tosin päätin vilvoitella varpaitani ja ylittää yhden joen crockseissa, en siis uskaltanut ottaa riskiä, että kengät kastuisivat.

Matkan rasitukset painoivat jaloissa ja minulle joukon huonokuntoisimpana ylämäet alkoivat olemaan aika raskaita. Elefantin syönti periaate päti tässäkin tapauksessa eli pala kerrallaan. Samalla käytin kaikkia mahdollisia ajatusharjoituksia itseäni ylämäkeen tsempatakseni.

Saarijärvellä pidettiin lounastauko ja siitä jatkettiin innokkaina kohti Kilpisjärveä ja autoa. Vauhti sen kun kiihtyi loppua kohti ja vesisadekuurojen vuoksi ei pitkiä taukojakaan viitsinyt pitää. Alle viidessä tunnissa selvisimme Saarijärveltä Kilpisjärvelle.

Siellä se Kilpisjärvi jo häämöttää
Kyllä oli aika voittaja olo, kun päästiin autolle. Takana n. 106 kilometriä ja Suomen korkein huippu. Jälkikäteen voin todeta, että reitti oli helpompi kuin olin odottanut. Toki ei mikään sunnuntain päiväkävely. Turvonneita silmiä ja kipeitä lihaksia lukuunottamatta säästyin reissusta ilman vammoja. Toki skarppius on paikallaan reitin kivikkoisuudesta johtuen. Yksi etappi taas saavutettu ja sitten kohti uusia reissuja. 

Ja tämä tietysti oli koko reissun tunnari Taiska: Haltin häät
Onnellisesti perillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti