perjantai 29. elokuuta 2014

Matka Haltille: Päivä 1 Kilpisjärvi - Saarijärvi

Hyvin nukutun yön jälkeen aloimme siskoni 60-vuotis vaelluksen Haltille suht kauniissa kelissä noin 11 aikaan. Rinkat tuntuivat painavan aivan liikaa. Itselläni reilu 20 kiloa. Ensimmäisen päivän tavoitteena oli taivaltaa 12 kilometriä Saarijärvelle. Paikat tottuisivat taas rinkan kantoon ja maastonkin olimme lukeneet olevan aika haastavaa.

Alkumatka olikin aika kivistä nousua. Hengähdystaukoja sai ottaa useamman kerran. Tsahkaljärvellä heitimme jo rinkat pois selästä ja kävimme hiukan jaloittelemassa ja kätköilemässä. Ilma oli tosissaan mukava puolipilvinen. Tämä oli reissullamme ainut päivä, kun tarkeni taivaltaa t-paita päällä. Ötökätkään eivät häirinneet.
Saana ilahdutti meitä upealla profiilillaan koko matkan Saarijärvelle. Maisemat olivat muutenkin upeat. Järviä oli matkan varrella useampia. Maasto oli paikoin todella kivistä, mutta paikoin myöskin ihan hyvää kävellä. Alussa oli totuttelemista rinkan kanssa tasapainon hakemiseen kiveltä toiselle pomppiessa. Kävelysauva oli itselle ainakin tässä touhussa suurena apuna. Tosin siinäkin sai olla varovainen, ettei sauva lipsahtanut kivien väliin.
Luntakin oli tunturien ja vaarojen rinteillä. Missään vaiheessa emme kuitenkaan päässeet kosketustuntumaan lumen kanssa. Tosin maasto imi sen verran mehuja, ettei sivupolut paljon houkutelleet.
Ensimmäisenä päivänä pääsimme käymään oikein ulkomaillakin eli osa Kalottireitistä kulki lyhyen matkan Norjan puolella. Toki rajamerkinnöistä etenkin lähempänä Saarijärveä olisi saattanut mennä helposti ohi.

Matka Saarijärvelle otti meiltä seitsemisen tuntia. Yöksi oli luvattu kovaa sadetta, joten suosista jätimme teltan pystytyksen ja majoittauduimme autiotupaan. Tuvan ympäristö oli aika kivikkoinen, mutta näytti sieltä muutamia telttapaikkojakin löytyvän. Illan kuluessa tupa täyttyi ja yöllä viimeiset sateen kastelemat vaeltajat asettautuivat lattialle nukkumaan. Yöllä vesisade ja tuuli olivat todella kovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti