tiistai 20. toukokuuta 2014

Tukholmassa

Joskus kannattaa lähteä uusien ihmisien kanssa uusiin paikkoihin. Näin saa uusia näkökulmia. Tammikuussa Himoksella Snow babies reissulla kävin keskustelun mökkikaverini kanssa ja kävi ilmi, etten ole koskaan käynyt Tukholmassa. Hän taas oli kokenut Tukholman reissaaja. Olin minäkin siis siinä rannassa käynyt ja Ruotsissa muutenkin, mutten Tukholmassa kaupungilla. Niinpä päätimme, että teemme keväällä reissun Tukholmaan. No viime viikonloppuna se matka sitten toteutui.

Porista hyppäsin junaan ja matkasin Helsinkiin. Helsingissä kaverini oli vastassa ja siinä ehdimme nauttia kevyestä shoppailusta ja ravintolapäivän anneista ennen kuin suuntasimme laivaan. Ilma oli mitä loistavin, kuten kuvasta näkyy. Laivalla tankkasimme vatsan täyteen ruokaa ja hyvissä ajoin nukkumaan, että jaksaisimme taapertaa ympäri Tukholmaa. Aamupala oli myöskin runsas ja pärjäsimmekin Tukholmassa olo ajan pelkällä jäätelöllä.



Näihin maisemiin saavuimme sitten aamupäivästä. Ilmojen valtiatar oli meille edelleenkin suotuisa. Ihana kesäinen keli. Perusnähtävyydet tuli nähtyä ja kaupat kierrettyä. Kuvat kertokoot puolestaan.

Vanhan kaupungin siluetti


Kuninkaan linna tsekattu ulkopuolelta.


Vanhan kaupungin portti


Huopatöitä, ihan vaan malliksi.

Kirkkoja ja kapeita katuja
 
ja kunnon reissaaja tietysti palkitsee itsensä kuohuviinilasillisella
rankan taivalluksen jälkeen
Matka oli upea ja seura oli loistava. Paluumatka kotiin oli hikisissä tunnelmissa, kun bussin ilmastointi oli rikki, mutta saimme siitä sitten ilmaisen matkan hyvitykseksi. Tampereelta eteenpäin ilma viilenikin, kun myrsky teki tuloaan. 

Tukholmassa tulee varmaan poikettua toistekin ja ehkä joskus hiukan paremmalla aikaa. Vielä jäi monta paikkaa näkemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti