tiistai 13. toukokuuta 2014

Matkakuumeilua

Lähtökohtaisesti sitä koittaa elää tässä hetkessä ja nauttia siitä mitä on nyt ja tässä. Vuorotteluvapaallani kuitenkin suunnittelin myös reissaavani ja tokinhan näitä reissuja pitää jo etukäteen suunnitella. Se on osa matkustamisen iloa.

Äsken istuin toista tuntia netin ääressä ja pohdin miten pääsen St Jean Pied de Portiin ja miten tulen kotiin Santiago de Compostelasta. Jo pelkkä vaihtoehtojen tutkailu nosti matkakuumetta. Saati sitten kun luvun alla on John Brierleyn opas Camino de Santiagolle ja sain juuri luettua Susanna Linnan Simpukankuorelta kotiin kirjan. Ne vasta matkakuumetta nostavat, kun kuvittelet jo matkaavasi askel askeleelta pitkin Espanjaa. Nyt luvun alla on Paulo Coelhon Pyhiinvaellus kirja, taas eri näkökulma matkaan. Kaikkein paras on kuitenkin lueskella pyhiinvaeltajien kirjoittamia blogeja ja äsken pääsin ystäväni matkaan yli kolmen vuoden taa valokuvien kautta.

Toki edessä on matkoja jo paljon aiemmin. Ensi viikonloppuna matkustan ensimmäistä kertaa Tukholmaan. Tuleepa tämäkin niin lähellä oleva pääkaupunki tutkittua, ainakin pintapuolisesti. Innolla odotan millainen ilmapiiri siellä on. Kuulette siitä varmaan ensi viikolla.

Kesäkuussa on edessä Karhunkierros ja elokuussa vaelletaan Haltille. Siskoni on minulle uskollinen ja hyvä vaelluskumppani. Karhunkierros on nyt ensimmäinen pitkä reissu, jonka teemme kahdestaan. Joudumme opettelemaan muutamia uusia asioita, joita siskoni mies on aiemmin hoitanut, mutta eiköhän se meiltä onnistu. Tässä toki pitää tehdä viikottain lämmittelypatikointeja lähiympäristöön. Viime viikolla olimme Noormarkussa Poikeljärvellä. Hienot reitit sielläkin. Yli yön reissukin tulee varmaan tehtyä helatorstain tienoilla, kun päätimme vaihteeksi kiertää Joutsijärven niin että yövymme matkalla. Tuleepa testattua varusteita ennen Karhunkierrosta.

Nämä ja varmaan paljon muutakin on edessä tämän vuoden aikana. Maailmassa on niin monta paikkaa joita olisi hieno nähdä ja monta paikkaa jotka olisi ihana nähdä uudestaan. Katsotaan mitä aika tuo tullessaan ja mihin kaikkialle sitä eksyykään lähimetsiin ja kaukomaihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti