sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Suku

Jotkut sanovat, että suku on paras ja jotkut, että suku on pahin. Itselleni suku ja perheyhteisö on ollut aina läheinen, omalla tavallaan. Jokaisella sukulaisellani on paikka sydämessäni. Tänä viikonloppuna tapasin isän puolen sukua tätini hautajaisissa. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja kaunis. Sukulaiset muistelivat kauniita asioita tädistäni. Pappikin sanoi tilaisuudesta lähtiessään, että teidän sukunne on hyvin yhtenäinen. Sitä me varmaan olemme. Etenkin isän puolen suvun kanssa on pidetty enemmän yhteyttä ja serkkubileitä olemme viettäneet joka toinen vuosi jo kolme kertaa. Muutenkin suvussa on tapana juhlia melkein aina, kun juhlan aihetta on. Sitä kautta opimme tuntemaan toisiamme paremmin. Nyt pikkuserkuksiltakin on tullut jo toiveita, että saisivat osallistua serkkubileisiin ja tutustua toisiinsa ja eiköhän sellainenkin tilaisuus pian järjestetä. Tätä uutta polvekin kun koko ajan tulee lisää samoin kuin pikkuserkusten lapsiakin.

Lapsuuden maisemia

Viime kesänä reissasimme siskoni ja serkkuni sekä heidän miehiensä kanssa pohjoisessa. Matka oli loistava ja nauru hersyi moneen otteeseen. Iltaisin oli kovia skippo-matseja. Nauru ja laulu kuuluu moniin muistoihin suvustani. Tänä vuonna meillä on siskoni kanssa suunnitelmissa lähteä visiteeraamaan sukulaisissa. Katsotaan ulottuuko matkamme jopa ulkomaille saakka. Suku on vahva tukiverkko ja sitä on hyvä pitää yllä. Niin me myös opimme aina jotain toisistamme sekä suvun historiasta ja omasta historiastamme myös.
Taustalla olevassa saunassa on saanut moni suvun jäsenistä saunoa ja jotkut ovat tainneet sielä syntyäkin. Itse muistan kun talvella sinne vietiin prännistä vesi ja kipiteltiin paljain jaloin pirtistä saunaan.

Siskoni kanssa vietimme tämän viikonlopun laatuaikaa yhdessä. Nautimme Jyväskylän ilmapiiristä ja hyvästä ruuasta. Kotiin paluu matkalla teimme vielä shoppailu turneen ideaparkissa. Shoppailu ei ole meidän kummankaan lempipuuhaa, mutta hyvässä seurassa sekin sujuu. Matkalla tuli puitua monet asiat. Tärkeintä on yhdessä olo ja välittäminen. Suku on meillä ollut aina ja pysyy, mutta heihin kannattaa ehkä tutustua paremmin, voit aina oppia jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti